Muutama vinkki rentoutumiseen

Pidä taukoa kiireisestä aikataulustasi, jolloin elät terveempää ja iloisempaa elämää. Stressin lievittäminen voi alentaa verenpainetta, auttaa nukkumaan paremmin ja jopa pitämään painon terveellisissä rajoissa! Tässä muutama vinkki siihen, miten ehdit itsekin nauttimaan ajasta.

1. Muista sanoa välillä ei
On täysin sallittua lykätä vapaaehtoisprojekteja sivuun tai antaa tiskien olla muutaman tunnin, jotta saat aikaa itsellesi. Sinun ei tarvitse potea huonoa omatuntoa, jos sanot silloin tällöin ei.
On tärkeää löytää aikaa käydä kävelyllä, täyttää ristikkoa tai katsoa lempi tv-sarjaasi.

2. Tee löytöjä
Unohdu kuljeskelemaan kirpputorille tai naapurin pihakirppikselle. Uniikin löydön metsästäminen on oiva keino irtautua rutiinistasi.

3. Pakene musiikin avulla
Etkö voi lähteä kotoa? Muuta jokapäiväiset askareet rentouttaviksi hetkiksi. Soita rauhallista musiikkia, tai jotain sellaista, joka rauhoittaa sinua samalla, kun laitat pyykkejä kaappiin tai valmistat päivällistä. Sen sijaan, että tuntisit itsesi kiireiseksi tai ärsyyntyneeksi, huomaat olevasi rentoutunut.

4. Tyhjennä mielesi
Puoli tuntia mietiskelyä tai joogaa tyhjentää mielesi ja lievittää stressiä, jolloin tunnet itsesi rentoutuneeksi ja rauhalliseksi. Tällaiset aktiviteetit rauhoittavat aivotoimintaa ja tekevät aivoista vähemmän kiireiset.

5. Lainaa kirja
Kirjaston hiljainen ilmapiiri rohkaisee rentoutumaan, ja viileä ilma voi olla tervetullut helpotus kuumana päivänä. Vietä tunti selaten lempilehtiäsi. Jätä kuitenkin lapset kotiin, jotta voit todella uppoutua kirjaasi.

6. Puuhaa ulkona
Ulkona puuhailu auttaa sinua taas löytämään luonnollisen rytmisi. Kävele luonnossa, syö lounas ulkona tai vie kotiaskareet ulos. Mikä tahansa mahdollisuus käydä ulkona auttaa sinua tuntemaan olevasi taas “elossa”

7. Ilmottaudu kursseille
Osallistu tanssi- tai leivontakurssille, joita olet aina halunnut kokeilla. Uuden oppiminen sytyttää luovuutesi ja antaa sinulle mahdollisuuden tavata uusia ystäviä, joilla on samat intressit.

8. Käy elokuvissa
Vietä sateinen tai tylsä päivä elokuvissa. Komedian tai draaman katsominen on hyvä keino palkita itsensä. Tekee hyvää nauraa ja laittaa omat tarpeet muiden edelle silloin tällöin.


SEURAA PERSONAL TRAINER PANKKIA SOMESSA!

Jotta pysyt parhaiten kartalla siitä, mitä Personal Trainer Pankin sivuilla tapahtuu, kannattaa PT-Pankkia seurailla myös Facebookissa.