Viisi syytä syödä banaania

Banaanin terveysvaikutukset

Banaanilla on monia terveysvaikutuksia, mistä syystä tämä herkullinen ja edullinen hedelmä kannattaa ottaa osaksi liikuntasuorituksia tukevia ateroita.

Banaanit sisältävät monia terveydelle hyvää tekeviä ainesosia. Banaaneja on monia eri lajikkeita, mutta tässä artikkelissa käsittelemme “tavallista banaania”.

Banaanin terveysvaikutukset – viisi syytä syödä banaania

1. Banaani on erinomainen kaliumin lähde. Lisäksi siitä saa kivennenäisaineita, jotka vaikuttavat verenpaineeseen, sydämen kuntoon ja luiden vahvuuteen. Yhdessä banaanissa on noin 450 milligrammaa kaliumia, joka on neljä kertaa enemmän kuin esimerkiksi leivässä.

2. Banaanissa on vain noin yksi milligramma natriumia. Monet päivittäiset tuotteet, kuten viljatuotteet, keksit ja leivät sisältävät satoja milligrammoja natriumia, eli tutummin suolaa. Suuri natriumin kulutus lisää riskiä korkeaan verenpaineeseen, sydän- ja verisuonisairauksiin sekä vähentää kalsiumin määrää luista. Banaani on siis oiva välipala!

3. Banaani sisältää prebiootteja ja ravintokuitua, jotka lisäävät aktiivisuutta suolistossa. Ne myös stimuloivat immuunijärjestelmää, estävät haitallisten baktreerien kasvua, voivat olla avuksi ummetuksen hoidossa ja voivat tehostaa muun muassa kalsiumin, magnesiumin ja raudan imeytymistä ohutsuolessa. Ne voivat myös ennaltaehkäistä paksusuolen syöpää.

4. Ruotsalaisen tutkimuksen mukaan vihannekset ja hedelmät, erityisesti banaanit, ennalta ehkäisevät munuaissyöpää.

5. Banaanit sisältävät aineita, jotka auttavat soluja muodostamaan suojaavan limakalvon vatsaan. Limakalvo suojaa vatsaa happamuudelta. Banaanissa on myös yhdisteitä, jotka auttavat tuhoaamaan vatsahaavaa kehittäviä baktreereja.

Banaanin ravintoarvot

100 grammaa kuorittua banaania sisältää noin:

– 18,3 grammaa imeytyvää hiilihydraattia

– 0,4 grammaa rasvaa

– 1,1 grammaa proteiinia

– Kuitua, C-vitamiinia, kaliumia, mangaania, B6-vitamiinia,

Lisää syitä, miksi syödä banaania, voit lukea Healthy And Natural Worldin sivuilta. Muista laittaa kuoret biojätteeseen 🙂

SEURAA PERSONAL TRAINER PANKKIA SOMESSA!

Jotta pysyt parhaiten kartalla siitä, mitä Personal Trainer Pankin sivuilla tapahtuu, kannattaa PT-Pankkia seurailla FacebookissaInstagramissaGoogle+ -palvelussa ja Pinterestissä.

LUE MYÖS: