Mistä kaksoisleuka johtuu – Näillä harjoitteilla voit saada sen kuriin!

Buddha

Kaksoisleuka on piirre, joka kammoksuttaa ja häiritsee monia. Sen kuriin saamiseksi ei kuitenkaan aina tarvitse mennä leikkauspöydälle, sillä kaksoisleuan voi saada pois harjoitteilla ja elämäntapamuutoksilla.

Syitä kaksoisleuan kehittymiseen on useita, mutta yleisin syy siihen on kuitenkin
ylipaino tai liikunnan laiminlyönti.

Myös vanheneminen voi johtaa kaksoisleuan syntyyn, sillä ikääntyessämme menetämme ihomme elastisuutta. Kehossamme on myös lihaksia, kuten kaulan iholihas, joita meidän ei tule käytettyä usein.  Koska lihas ei ole käytössä, se menettää kiinteytensä.

Kuinka päästä eroon kaksoisleuasta?

Yksi oikotie kaksoisleuattomuuteen on rasvaimu. Onneksi on kuitenkin olemassa vähemmän radikaaleja ja ilmaisia keinoja, joilla kaksoisleuan voi saada pois. Ne perustuvat lihasharjoitteisiin, joilla pyritään vahvistamaan kaulan iholihasta, sekä sitä ympäröiviä muita lihaksia.

Alussa harjoitteita kannattaa tehdä useammin, mutta kun lihakset on niin sanotusti kasvatettu, niitä on helppoa pitää yllä pienemmällä treenimäärällä. Healthy And Natural World -sivustolla on hyviä harjoitteita, joita kannattaa tehdä säännöllisesti, mikäli mielii kaksoisleuasta eroon.

1. Avaa suusi mahdollisimman auki ja työnnä kieli ulos niin pitkälle kuin saat. Yritä tässä asennossa koskettaa kielenkärjellä leukaasi. Kun kielesi on niin pitkällä kuin mahdollista, pidä asento noin 10 sekuntia. Toista harjoitus 10 kertaa.

2. Mene makaamaan sängylle tai sohvalle siten, että pääsi roikkuu reunan yli. Nosta leukaasi rauhallisesti rintaasi kohti. Kun leukasi koskettaa rintaasi, pidä se siinä noin 10 sekunnin ajan. Toista harjoitus jälleen 10 kertaa.

3. Nouse seisomaan ja pidä hyvä ryhti. Nosta leukasi kohti kattoa ja pidä asento. Tee huulillasi pussausliike ja pidä sitä 10 sekunnin ajan. Toista 10 kertaa.

4. Pidä niskasi suorana ja käännä leukasi oikean olkapääsi suuntaisesti. Pidä katseesi olkapään kanssa samassa linjassa. Käännä päätäsi hiljaa alaspäin, niin alas kuin se menee. Liikkeen ei tule tuntua kivuliaalta. Kun leukasi on alhaalla, nosta leuka ylös, käännä pää vasemman olkapään suuntaisesti ja toista sama, nyökkäävä liike. Toista 10 kertaa.

5. Seiso niska suorana. Jännitä leukasi jänteet vetämällä huulesi hampaidesi yli ja kääntämällä suupielesi alaspäin. Pidä tässä asennossa 10 sekuntia, jonka jälkeen voit pitää pienen tauon. Toista 10 kertaa.

6. Aseta tennispallo (tai jokin muu vastaava) kurkkusi kohdalle ja pidä sitä siinä leukasi avulla. Kun tennispallo on paikallaan, purista leuallasi palloa rintaasi vasten. Pidä puristus 10 sekuntia. Toista kymmenen kertaa.

SEURAA PERSONAL TRAINER PANKKIA SOMESSA!

Jotta pysyt parhaiten kartalla siitä, mitä Personal Trainer Pankin sivuilla tapahtuu, kannattaa PT-Pankkia seurailla FacebookissaInstagramissaGoogle+ -palvelussa ja Pinterestissä.

LUE MYÖS:

Wordpress Gallery Plugin Free