Tupakointi tuhoaa kehomme, tärkeimmän omaisuutemme

Tupakka

Tupakoinnin vaaroista ja haitoista ei voi koskaan puhua liikaa. Kaikki tietävät, että se on epäterveellistä, mutta miten tupakointi todellisuudessa vaikuttaa?

Tupakointi laskee fyysistä kuntoa.

Asiaa on tutkittu muun muassa Cooperin testin avulla. Kun tupakoivien ja tupakoimattomien testituloksia verrattiin, havaittiin että tupakoivien suorituskyky oli huomattavasti alhaisempi.

Jokainen tupakka on liikaa, olit sitten satunnainen tai vakituinen tupakan polttaja – eikä Nuuska ole yhtään terveellisempää.

Yleisesti ottaen satunnaista polttamista ja sen riskejä vähätellään. Vähäinenkin tupakointi tai nuuskaaminen nostavat sydäntautien riskiä merkittävästi. Tupakan savussa ja nuuskassa olevat myrkyt imeytyvät aina suun ja keuhkojen kautta verenkiertoon.

Tupakointi rasittaa sydäntä ja nostaa verenpainetta.

Nikotiini nostaa verenpainetta ja sydämen sykintänopeutta, jonka seurauksena sydän rasittuu normaalia enemmän. Vaikka veren virtaus valtimoissa kiihtyy, lihasten verenkierto vähenee.

Tupakointi heikentää makuaistia, joten ruoat eivät maistu enää samalta.

Tupakkaverkko kertoo lisää tupakoinnin haitoista. Saat vastaukset muun muassa seuraaviin pohdintoihin, sekä tietoa kuinka päästä tupakoinnista eroon. Muista, että jokainen yritys irti tupakoinnista kannattaa!

1. Kuinka tupakointi vaikuttaa hengityselimiin?

2. Miten tupakointi vaikuttaa seksuaalisuuteen?

3. Kuinka ja miten nopeasti tupakoinnin lopetus vaikuttaa?

4. Miten tupakointi vaikuttaa ihoon, luustoon, suun ja hampaiden terveyteen?

LUE MYÖS:

Wordpress Gallery Plugin Free