Viikon liike – ranteiden lihasten vahvistaminen sekä venyttely

Ranteiden lihasten vahvistaminen sekä venyttely

Usein puhutaan eri työtehtävien aiheuttamista selkä-, niska- ja hartiavaivoista, mutta listalta unohdetaan hyvin usein kipeytyvät ja oleelliset kehon osat eli ranteet. Tästä syystä ranteita on hyvä treenata sekä myös venytellä muiden kehon lihasten tapaan.

Ranteiden lihasten vahvistaminen sekä venyttely

Sen lisäksi, että ranteita on syytä pitää hyvässä kunnossa päivän eri askareiden ja työtehtävien valossa, niitä on hyvä treenata myös eri kuntosaliliikkeitä varten. Tällaisia liikkeitä ovat muun muassa puristusta vaativat liikkeet, joissa on käytössä käsipainoja, kahvakuulia tai tanko.

Mikäli rannelihakset ovat heikot, ne kipeytyvät hyvin nopeasti liikesarjoja tehdessä ja itse treenattava lihasryhmä ei joudu tarpeeksi kovalle rasitukselle, koska sarjat joudutaan lopettamaan ranteiden väsymisen vuoksi. Ranteiden väsyminen voi johtaa myös virheasentoihin tiettyjä liikkeitä tehdessä, jolloin myös vammojen aiheutumisen riski on suurempi.  Edellä mainitut asiat voivat olla pitkällä aikavälillä myös este tiettyjen lihasryhmien kehittymiselle, vaikkakin rannelihakset voivat kehittyä muun treenin yhteydessä.

Vaikutus: ranteiden lihakset

Rannelihastreeni kuntosalilla:

1.

2.

Rannelihastreeni kotona:

Rannelihasten venyttely:

LISÄÄ LIIKKEITÄ:

Wordpress Gallery Plugin Free

Parhaiten ja turvallisimmin harjoittelet tätäkin liikettä Personal Trainerin ohjeistamana. Muista lämmitellä ennen treeniä ja venytellä hyvin sen jälkeen.

SEURAA PERSONAL TRAINER PANKKIA SOMESSA!

Jotta pysyt parhaiten kartalla siitä, mitä Personal Trainer Pankin sivuilla tapahtuu, kannattaa PT-Pankkia seurailla FacebookissaInstagramissaGoogle+ -palvelussa ja Pinterestissä.

EHDOTA LIIKETTÄ

Mikäli sinulla on mielessäsi jokin liike, joka pitäisi ehdottomasti julkaista Personal Trainer Pankin sivuilla, voit laittaa liikkeestä viestiä sähköpostitse osoitteeseen ptpankki@ptpankki.fi.