Mitä on nyhtökaura ja mitkä ovat sen ravintoarvot?

Mitä on nyhtökaura?

Jo tovin monissa piireissä ja medioissa on puhuttu nyhtökaurasta. Tuote tuntuu kovan suosionsa vuoksi olevan joka paikasta loppu ja kun sitä on saatavilla, viedään se lähes käsistä. Miksi nyhtökaura tuntuu olevan kultaakin arvokkaampaa ja mitä se oikein on?

Mitä on nyhtökaura?

Kun asiaa selvittää, tuntuu siltä, ettei kyseisestä tuotteesta voi olla kenelläkään mitää pahaa sanottavaa. Selvää on myös se, ettei kaikkia voi miellyttää, joten eiköhän joku tuotteesta löydä jotain negatiivistakin. Joka tapauksessa nyhtökaura tituleerataan hyvinkin korkealle, koska sitä nimitetään jopa pohjolan superfoodiksi.

Kuten nimikin kertoo, nyhtökaurassa on kauraa, mutta sen lisäksi siinä on härkäpapua ja keltahernettä. Siinä ei ole soijaa eikä vehnää. Nyhtökauraa voidaan pitää todellisena kasviproteiinipommina, sillä sadassa grammassa nyhtökauraa on noin 27g – 31,4g proteiinia. Moniin muihin kasviproteiineihin verrattaessa nyhtökaura pitää sisällään tarpeellisen määrän kaikkia ihmiselle vättämättömiä aminohappoja.

Nyhtökaura on ekologinen vaihtoehto

Kasvisperäisten ruokien lisääntyminen ruokalautasilla on monien asioiden summa. Valintoihin vaikuttavat niin eettiset, terveydelliset kuin  ympäristöystävällisetkin syyt. Koska kauran väitetään olevan yksi ekologisimmista viljelyskasveista maapallolla, tekee se nyhtökaurasta myös hyvin ekologista.

Nyhtökauran valmistus

Olemme saaneet lukea, miten viime aikoina monien kauppojen valikoimiin on tullut yhä enemmän kasvisperäisiä vaihtoehtoja. Miten nyhtökaura sitten eroaa niistä? Ravintoarvojensa lisäksi nyhtökauraa on erittäin helppo valmistaa. Sitä ei tarvitse liottaa, hauduttaa, idättää tai marinoida. Sen voi vain lämmittää, jonka jälkeen se on valmista syötäväksi.

Nyhtökauran ravintosisältö (esimerkkinä toimii Gold&Green Foodsin Nyhtökaura Nude)

100 grammaa nyhtökauraa sisältää:

Energia – 204 kcal

Rasva – 4,9 g

Hiilihydraatit – 7,5 g joista sokereita 0,3 g

Ravintokuitu – 2,4 g

Proteiini – 31,2 g

Suola – 1,3 g

Beetaglukaani – 1,3 g

Rauta – 6 mg eli 42% päivittäisen saannin vertailuarvosta

Tuotteessa ei ole lainkaan eläinperäisiä raaka-aineita.

SEURAA PERSONAL TRAINER PANKKIA SOMESSA!

Jotta pysyt parhaiten kartalla siitä, mitä Personal Trainer Pankin sivuilla tapahtuu, kannattaa PT-Pankkia seurailla FacebookissaInstagramissaGoogle+ -palvelussa ja Pinterestissä.

GoldAndGreenFoods

LUE MYÖS:

Wordpress Gallery Plugin Free