Liikunnan ei tarvitse tuntua hirveältä, eikä sen ainoan päämäärän tarvitse olla laihtuminen

Liikunnan vaikutukset terveyteen

Pelkkä liikunta ei yleensä laihduta, mutta sen ei tarvitsekaan, koska liikunnalla on niin paljon muitakin hyviä terveysvaikutuksia. Kun liikkumisen ottaa osaksi elämäänsä, on se paljon parempi vaihtoehto kuin satunnaiset liikuntakuurit tai olla liikkumatta ollenkaan.

Oletko oikean liikuntaharrastuksen parissa?

Mikäli jokin liikuntaharrastus tuntuu pakkopullalta, ei laji ole ehkä silloin sinulle oikea. Nykyään tarjontaa eri liikuntalajeista riittää hyvin paljon, joten uuden kokeileminen on aina parempi vaihtoehto kuin laakereilleen jääminen. Vaikka heti ensimmäisellä kokeilukerralla ei omaa lajia tai liikunnanmuotoa löytyisikään, voi uuden kokeileminen silti ohjata kohti itselle täydellistä liikunnanmuotoa.

Iloinen, virkeä ja raikas olo liikunnan avulla

Liikunnan aloittamiseen on monia eri syitä, joista yksi on tietenkin laihtuminen. Liikunnan lisäksi laihtumiseen tarvitaan myös oikea ruokavalio. Ylipainoiselle laihtumisesta ei ole koskaan haittaa, mutta sen ei tarvitse olla ainoa päämäärä. Liikunta pitää sisällään useita keholle ja mielelle positiivisia asoita, joista jokaisen kannattaa ottaa hyödyt irti.

Liikunnan vaikutukset terveyteen

 1. Madaltaa korkeaa verenpainetta
 2. Laskee haitallista ja nostaa hyvää kolesterolia
 3. Parantaa tuki- ja liikuntaelimistön terveyttä
 4. Parantaa nivelten liikkuvuutta
 5. Parantaa heikentynyttä sokeriaineenvaihduntaa
 6. Vahvistaa luustoa
 7. Auttaa stressinhallintaan
 8. Ehkäisee sydän- ja verisuonisairauksia
 9. Ehkäisee kakkostyypin diabetestä
 10. Tukee mielenterveyttä ja henkistä hyvinvointia
 11. Parantaa sosiaalista elämää
 12. Vähentää dementian ja Alzheimerin taudin todennäköisyyttä
 13. Parantaa unenlaatua ja helpottaa nukahtamisessa
 14. Lisää energiaa elämään
 15. Auttaa saamaan ajatukset arjesta irti
 16. Laittaa ajatuksen kulkemaan
 17. Kiinteyttää kehoa
 18. Pudottaa painoa
 19. Parantaa fyysistä kuntoa
 20. Kasvattaa itsearvostusta
 21. Parantaa elämänlaatua

Ihminen on tehty liikkumista varten – ota klassiset metodit käyttöösi

Sanotaan, että ihminen on tehty liikkumista varten, eikä se ole ihme, sillä meissä on hyvin paljon liikkuvia osia. Mikäli liikkumista vältetään kaikin mahdollisin keinoin, on sanomattakin selvää, että keho ja mieli eivät pidä tästä. Ainainen kotiin jääminen ei tee hyvää mielelle ja liikkumaan lähteminen on aina vain vaikeampaa.

Liikkumista voi myös lisätä päivittäiseen tekemiseensä klassisilla vaihtoehdoilla, kuten valitsemalla portaat hissin tai liukuportaiden sijaan tai kulkemalla työmatkat polkupyörällä eikä autolla tai linja-autolla. Kun pidät itsesi edes pienessä liikkeessä jatkuvasti, on liikuntaharrastustenkin pariin helpompi lähteä. Pyörivä kivi ei todellakaan sammaloidu!

Liikunnan aloittaminen

Kuten tiedämme, monessa asiassa aloittaminen on usein se vaikein asia. Se vaatii rohkeutta ja sisuakin, mutta yleensä se tuo mukanaan myös palkinnon. Kyse on kuitenkin omasta hyvinvoinnista ja sen eteen kannattaakin uhrautua. Yleensä kevyt aloitus on rankkaa starttia parempi, mutta jokainen tyylillään.

Hyvä vaihtoehto liikunnan aloittamiseen on aloittaa jokin harrastus ystävän, perheenjäsenen tai tietenkin Personal Trainerin kanssa. Personal Traineita löydät Personal Trainer Pankin valikoimaista.

Yksi tarina liikunnan aloittamiseta:

Kirjoitatko liikuntaan ja hyvinvointiin liittyvää blogia ja haluat sille lisää näkyvyyttä? Voit ilmoittaa blogisi Personal Trainer Pankin blogilistalle ja tavoittaa entistä enemmän lukijoita.

Lisää blogisi listalle tästä

SEURAA PERSONAL TRAINER PANKKIA SOMESSA!

Jotta pysyt parhaiten kartalla siitä, mitä Personal Trainer Pankin sivuilla tapahtuu, kannattaa PT-Pankkia seurailla FacebookissaInstagramissaGoogle+ -palvelussa ja Pinterestissä.

Terveyskirjasto

Lue myös: