Illat pimenevät – heijastimen käyttö ja muun liikenteen huomioiminen on yhä tärkeämpää!

Heijastimen käyttö

Illat ovat jo nyt hämärtyneet siten, että myöhään liikuttaessa on heijastimen käyttö varsin suositeltavaa. Mitä enemmän syksyyn päin mennään, sitä aikaisemmin illat pimenevät sekä sitä pidempään aamut ovat hämäriä. Näy muille, käytä heijastinta!

Sinä teet suojatien

Moni on palannut tällä viikolla työnsä pariin kesälomien jälkeen ja myös koulut ovat alkaneet. Tämä tarkoittaa sitä, että auton ratissa on oltava entistä valppaampana, sillä ihmismäärät teiden varsilla ovat lisääntyneet ja joukossa on myös poukkoilevia lapsia, joista osa on hyvin nuoria.

Erityisesti suojateiden kohdilla on tärkeää hidastaa ja olla täysin varma, ettei mistään suunnasta tule ketään. Tästä on myös Liikenneturva kampanjoinut vuodesta 2014 saakka toimineella Sinä teet suojatien -kampanjalla.

Heijastimen käyttö

Vaikka auton ratissa olisi kuinka valppaana tahansa, on aina olemassa riski, ettei kävelijää, lenkkeilijää tai pyöräilijää nähdä. Tähän voi vaikuttaa esimerkiksi pimeys ja huonot sääolosuhteet, kuten vesisade. Tällaisissa tilanteissa on hyvä laskea nopeutta kuskille itselleen sopivaksi.

Kävelijä, lenkkeilijä tai pyöräilijä voi parantaa omaa ja muiden turvallisuuttaan huomattavasti heijastimen avulla. Pelkän yksittäisen heijastimen lisäksi myös heijastinliivien käyttö on suositeltavaa, sillä se lisää pimeässä näkyvyyttä huomattavasti. Videolla on näytetty hyvin, miten ihminen näkyy ilman heijastinta, heijastimen kanssa sekä heijastimen ja heijastinliivien kanssa.

Sen lisäksi, että autoilijoiden tulee olla tarkkana, turvallisuutta lisää myös se, että muutkin tielläliikkujat kiinnittävät huomiota ympärillään tapahtuvaan liikenteeseen. Kun kaikki huomioivat toisensa, on kaikilla turvallisempaa liikkua!

Miten heijastinta käytetään?

heijastimen_paikka

SEURAA PERSONAL TRAINER PANKKIA SOMESSA!

Jotta pysyt parhaiten kartalla siitä, mitä Personal Trainer Pankin sivuilla tapahtuu, kannattaa PT-Pankkia seurailla FacebookissaInstagramissaGoogle+ -palvelussa ja Pinterestissä.

Liikenneturva

LUE MYÖS:

Wordpress Gallery Plugin Free