8 vinkkiä, joiden avulla nukut paremmin ja nukahdat helpommin

Nuku paremmin

Sängyssä pyöriminen ja unen päästä kiinni saaminen on todella tuskallista ja turhauttavaa. Myös jatkuva heräily yöllä on ärsyttävää ja vaikuttaa negatiivisesti unenlaatuun. Onneksi on olemassa tapoja, joilla unenlaatua voi parantaa ja nukahtamista helpottaa.

Nukkuminen on erittäin tärkeää, jotta immuunijärjestelmämme, lihaksistomme ja luustomme pääsevät palautumaan päivän rasituksesta. Unen määrästä tai laadusta ei pitäisi missään olosuhteissa karsia.

Seuraavilla todistetusti toimivilla vinkeillä nukut paremmin ja nukahdat nopeammin. Näitä kannattaa kokeilla ajan kanssa ja hioa omaan elämäänsä sopiviksi.

Nuku paremmin – 8 vinkkiä

1. Varmista, että makuuhuoneesi lämpötila on tarpeeksi viileä. Suurimmalle osalle ihmisistä paras lämpötila nukkua on 15-20-astetta.

2. Tee huoneestaasi pimeä. Tämä saattaa olla haasteellista Suomen kesässä, mutta haasteet ovat tehty voitettaviksi. Kyseessä on kuitenkin oma terveytesi.

3. Makuuhuoneen tulisi olla mahdollisimman hiljainen paikka. Liikennettä ei voi ulkoa seisauttaa, mutta esimerkiksi korvatulpista voi olla hyötyä tässä tapauksessa. Mikäli käytät korvatulppia, muista asettaa herätyskellosi soittoääni lujalle.

4. Pysy aikataulussa nukkummisen ja heräämisen suhteen. Mene nukkumaan ja herää aina samoihin aikoihin. Viikonloppuisin nukkumaanmeno voi usein pitkittyä, mutta älä korvaa menetettyä uniaikaa nukkumalla myöhään, vaan mielummin menemällä aikaisemmin nukkumaan seuraavana iltana.

5. Hallitse punaista ja sinistä valoa. Ns. sininen valo pitää ihmistä helpommin hereillä. Sitä saa muun muassa päivänvalosta ja tietokoneen ruudusta. Lämmin punainen valo ei häiritse ihmistä unen kannalta juuri yhtään. Tällaista valoa on muun muassa takassa. Mikäli olet tottunut käyttämään tietokonetta iltaisin, kannattaa tutustua ilmaiseksi ladattavaan ohjelmaan nimeltä f.lux. Se säätää automaattisesti näyttösi värit lämpöisiksi.

6. Lue kirjaa tai lehteä 15 minuuttia ennen nukkumaanmenoa.

7. Varmista, että sängyssäsi on hyvä patja. Hyvä patja on todellinen sijoitus omaan terveyteen. Vaikka hyvät patjat saattavatkin maksaa paljon, sen hyödyt ovat mittaamattomat.

8. Kun olet löytänyt oman tien täydelliseen uneen ja nopeaan nukahtamiseen, pidä tavoistasi kiinni.

SEURAA PERSONAL TRAINER PANKKIA SOMESSA!

Jotta pysyt parhaiten kartalla siitä, mitä Personal Trainer Pankin sivuilla tapahtuu, kannattaa PT-Pankkia seurailla FacebookissaInstagramissaGoogle+ -palvelussa ja Pinterestissä.

Livestrong

LUE MYÖS: