Osaatko juosta oikein?

Miten juostaan oikein

Miten juostaan oikein?

Hyvin monessa lajissa on kyse tekniikasta. Tämä pätee myös juoksemiseen. Vaikka juokseminen itsessään kuulostaa luonnolliselta ja helpolta liikunnan muodolta, voi sen tehdä monella tavalla väärin.

Väärä juoksutekniikka, vauhti ja liian pitkät etäisyydet saattavat tehdä hallaa juoksuharrastukselle ja aiheuttaa vammoja.

Miksi juoksukouluun?

Useasti tapaa muun muassa selkäänsä ja polviansa valittavia ihmisiä, joilla on juoksukokemusta jo monen vuoden takaa. Kivut voivat kertoa siitä, että juoksutekniikassa on jotain vikaa. Myös tauon jälkeen lenkkipoluille palaaminen kannattaa tehdä  oikein, jotta kehon ongelmilta ja motivaation lopahtamiselta vältytään.

Toiset ovat tyytyväisiä kuntoonsa, vaikka juoksisivat aina saman reitin samaan tahtiin. Tottuneen juoksijan voi olla vaikeaa kehittyä juoksemisessa. Juoksukoulujen yhtenä tehtävänä on auttaa tällaisissa tapauksissa ja saada kehittyneetkin juoksijat parempiin tuloksiin.

Useat juoksukoulut opastavat myös hyvien ja sopivien juoksuvälineiden hankkimisessa.

Keille juoksukoulu sopii?

Juoksukoulu sopii kaikille, jotka ovat kiinnostuneita juoksemisesta. Voit olla aloitteleva, keskitason tai monen vuoden juoksukokemusta omaava henkilö. Iällä ei ole väliä, vaan sillä, että juoksukoulu on yksilöity oikein.

Mitä juoksukoulussa tehdään?

Vauhtisammakko -juoksukoulussa  on mahdollisuus yksilövalmennukseen, jossa juoksuohjelma valmistetaan jokaisen oman tavoitteen mukaan. Juoksuvalmentaja muun muassa analysoi juoksua sekä videoi sitä juoksijalle. Tämän perusteella juoksuvalmentaja opastaa juoksemaan oikein.

Lisäksi valmentajan kanssa tehdään sekä erilaisia juoksuharjoitteita, että juoksemista tukevia harjoitteita, tavoitteena saada juoksijan juoksu uudelle tasolle henkisesti ja fyysisesti.

Koska juoksukoulun voi aloittaa?

Juoksukoulun voi aloittaa oli kevät, kesä, syksy tai talvi. Toiset juoksukoulut voivat olla kausiluonteisia, mutta ympäri vuoden toimivia juoksukoulujakin on.

SEURAA PERSONAL TRAINER PANKKIA SOMESSA!

Jotta pysyt parhaiten kartalla siitä, mitä Personal Trainer Pankin sivuilla tapahtuu, kannattaa PT-Pankkia seurailla FacebookissaInstagramissaGoogle+ -palvelussa ja Pinterestissä.

LUE MYÖS: