Kultainen kädenpuristus ja miten se tapahtuu

Harvoin tulee edes ajatelleeksi kuinka usein joutuu jokapäiväisessä elämässä kättelemään. Ei päivääkään ilman kädenpuristusta.

KULTAISEN KÄDENPURISTUKSEN SALAISUUS:

Ojenna käsi ensimmäisenä
Kun alkaa näyttää siltä, että kättely on välttämätön paha, ojenna kätesi ennen kuin käteltävä ehtii tehdä sen. Jo muutamaa metriä ennen häntä. Tämä myös antaa hänelle aikaa reagoida ja ojentaa kätensä. Näin osoitat ulospäinsuutautuneisuutta; etkä nolaa puskista ilmestyneellä kädellä käteltävää.

Käytä koko vartaloasi
Ota kunnon ryhti, suorista vartalosi, nosta hartiat ylös, ja ota se hemmetin vasen käsi pois taskusta. Ota katsekontakti käteltävään ja vedä lämmin, mutta pikainen hymy kasvoille.

Ota kättelyasento
Tarjoa kättä siten, että se on 90-asteen kulmassa, ei rystyset eikä kämmenpuoli ylös päin. Nosta peukku suoraan ylös, aivan kuin olisit liftaamassa.

Kosketus — ensimmäisen asteen yhteys
Pidä kämmenesi suorana ja jäykkänä ja kierrä sormenpääsi päättävästi käteltävän käden ympärille.

Peukalon lukitseminen ja kultainen kädenpuristus
Lukitse peukalosi käteltävän käden päälle ja purista määrätietoisen voimakkaasti; mitä vahvemmalta käteltävä näyttää, sitä enenmmän puristusvoimaa tulisi käyttää — ja naisia tietysti hellemmin. Heilauta kyynärpäätä 2-3 kertaa ja päästä sitten reippaasti irti.