8 hyvää syytä juoda kookosvettä

8 hyvää syytä juoda kookosvettä

Kookosvesi yhdistetään usein pelkästään tropiikkiin ja palmupuihin, mutta sitä saa Suomestakin. Tämä luonnollinen janonsammuttaja on erittäin terveellistä ja maukasta! Mitä kaikkia terveysvaikutuksia kookosvedellä onkaan?

8 hyvää syytä juoda kookosvettä:

1. Kookosvesi on erinomainen nesteyttäjä

Kookosvesi on hyvä ja terveellinen vaihtoehto monille muille juomille. Se ehkäisee hyvin nestehukkaa, on raikasta, sisältää elektrolyyttejä ja on hyvin steriiliä. Jos olet ulkomailla kohteessa, jossa kookosvettä myydään suoraan kookoksesta, on se myös hyvin ekologinen vaihtoehto muovipulloille.

2. Ruokkii aivoja ja lihaksia

Yhdessä lasillisessa (n. 2dl) kookosvettä on 295mg kaliumia, joka on enemmän kuin yhdessä banaanissa. Kaliumin yhtenä tehtävänä on säädellä sykettä ja lihasten toimintaa.

3. Pitää nuorekkaana

Kookosvesi on hyvin suosittua muun muassa Hollywoodin julkkisten keskuudessa ja siihen on syynsä. Sen uskotaan olevan ns. ikuisen nuoruuden lähde. Kookosvedessä on kasvihormoneja, kuten sytokiinia, jolla on todettu olevan ikääntymistä hidastava vaikutus myös ihmisiin.

4. Vaikuttaa ruoansulatukseen

Kookosvesi on ruoansulatuksen piristysruiske. Sitä on käytetty eri vaivojen parantamiseen, kuten flunssaan, punatautiin, ummetukseen ja loisiin. Se auttaa ruoan imeytymisessä ja parantaa ruoansulatusta.

5. tukee immuunijärjestelmän toimintaa

Sen lisäksi, että kookosvesi tukee immuunijärjestelmän toimintaa, se auttaa taistelussa infektioita vastaan.

6. Pienentää riskiä sydänkohtauksille ja alentaa verenpainetta

Kookosvedessä oleva suuri määrä kaliumiua pienentää riskiä sydänkohtaukseen sekä alentaa verenpainetta. Tehdyn tutkimuksen mukaan verenpaine aleni 71% säännöllisesti kookosvettä juoneilla koehenkilöillä.

7. sisältää runsaasti vitamiineja, aminohappoja, entsyymejä ja antioksidantteja

Kookosvedessä on paljon B-vitamiineja, kivennäis- ja hivenaineita, kuten sinkkiä, seleeniä, jodia ja rikkiä.

8. Kookosvesi on vähäkalorinen juoma moniin muihin juomiin verrattuna

Mikäli kookosvettä nautitaan suoraan kookoksesta, on sen kaloripitoisuus noin 46 kaloria lasillista (2dl) kohti. Moneen muuhun hedelmämehuun verrattuna kookosvedessä on vain viidesosa sokeria. Mikäli kookosvettä juodaan purkista, kannattaa tarkistaa, ettei siihen ole lisätty sokeria.

SEURAA PERSONAL TRAINER PANKKIA SOMESSA!

Jotta pysyt parhaiten kartalla siitä, mitä Personal Trainer Pankin sivuilla tapahtuu, kannattaa PT-Pankkia seurailla FacebookissaInstagramissaGoogle+ -palvelussa ja Pinterestissä.

Healthy And Natural World

LUE MYÖS: