Granaattiomena on hyvin terveellinen, mutta miksi?

Granaattiomenan terveysvaikutukset

Granaattiomena on punainen pyöreä hedelmä, jota voidaan pitää Keski-Aasian lahjana maailmalle. Se pitää sisällään siemeniä, joita kutsutaan myös kiiltäviksi punaisiksi timanteiksi. Syy tähän on se, että ne ovat ravintoarvoiltaan hyvin terveellisiä sekä myös vähäkalorisia. Kirkas väri kertoo myös niiden suuresta antioksidanttimäärästä.

Mitä granaattiomenasta voi syödä?

Granaattiomenasta syödään vain sen siemenet ja niiden ympärillä oleva niin sanottu geeli eli malto. Jotta näihin punaisiin timantteihin päästään käsiksi, on granaattiomena kuorittava. Se voi olla sotkuista puuhaa, mutta mitä enemmän niitä kuorii, sen helpommaksi se muuttuu. Artikkelin lopussa on video, jossa näytetään miten siementen irrotus hoituu kätevästi ilman sotkua.

Granaattiomenan siemeniä voi syödä sellaisenaan tai sekoittaa eri aterioiden kuten salaattien, jogurttien ja smoothieiden joukkoon. Niistä voi tehdä myös erittäin maukasta mehua!

Granaattiomenan ravintoarvot:

Yksi keskikokoinen granaattiomena (225g) sisältää:

Miten saan granaattiomenan siemenet helposti irti?

Seuraavalla videolla on kätevä ja siisti vinkki, kuinka saat granaattiomenasta siemenet irti helposti ilman suurempaa sotkua. Mikäli haluat varmistua, etteivät siemenet poukkoile ympäri keittiötä, voi granaattiomenan puolikkaan laittaa muovipussin sisään sitä hakatessa.

SEURAA PERSONAL TRAINER PANKKIA SOMESSA!

Jotta pysyt parhaiten kartalla siitä, mitä Personal Trainer Pankin sivuilla tapahtuu, kannattaa PT-Pankkia seurailla FacebookissaInstagramissaGoogle+ -palvelussa ja Pinterestissä.

Fineli, Wikipedia

LUE MYÖS:

Wordpress Gallery Plugin Free