Ihmisille kehittyy työelämässä erilaisia tapoja. On olemassa hyviä tapoja, kuten säännöllisen taukoliikunnan harrastaminen ja venyttelyt. Valitettavasti meillä on myös huonoja tapoja, jotka vaikuttavat kehoomme negatiivisesti. Niistä voi olla kuitenkin erittäin helppoa päästä eroon.
Seuraaviin kuuteen huonoon tapaan kannattaa kiinnittää huomiota työelämässä ja miksei työelämän ulkopuolellakin. Näistä kun pääsee eroon, on yksi polku kohti terveellistä ja onnellista elämää jälleen auki.
Työssä jaksaminen – kuusi vinkkiä
1. Teet montaa asiaa samaan aikaan.
Kuvittelemme monesti olevamme aikaansaavampia, kun teemme 2-3 asiaa samaan aikaan. Tutkimukset ovat kuitenkin osoittaneet, että todellisuudessa asia ei mene niin. Usein huomaamme jossain vaiheessa, että jotkut asioista ovat vielä hoitamatta tai jopa unohtuneet. Tehokkaampaa ja vähemmän stressaavaa on hoitaa yksi asia kerrallaan ja kunnolla.
2. Sähköpostin jatkuva tarkistelu
Moni sortuu työelämässään tarkistamaan liian usein onko saanut uutta sähköpostia. Jollain asteella tiedämme, ettei uusia viestejä ole, mutta asiasta kehittynyt paha tapa ajaa meitä jatkuvasti tarkistamaan asian. Joka kerta, kun tarkistamme sähköpostiamme, keskittymisemme työtehtävään häiriintyy.
3. Työpöytäsi tai työtilasi on sotkuinen
Kaikki haaveilevat siististä työpöydästä tai työtilasta. Mikset pitäisi työtilaasi siistinä? Se onnistuu parhaiten, kun keskittyy yhteen asiaan kerrallaan. Sotkuinen pöytä tai työtila ärsyttää enemmin tai myöhemmin ja lisää stressin määrää ja hankaloittaa työtehtäviin keskittymistä.
4. Et syö terveellistä lounasta tai välipaloja
Olemme todellakin sitä mitä syömme. Jos emme pidä lounaustaukoja tai syömme roskaruokaa, tehokkuutemme laskee huomattavasti. Epäterveellinen ruokavalio tai syömättä jättäminen vaikuttaa kokonaisvaltaiseen jaksamiseemme.
5. Liikunnan välttely
Monet perustelevat liikkunnan jättämistä pois elämästään sillä, että oma elämä on niin kiireistä. Kiireistä se voi toki ollakin, mutta liikunnalle on aina löydettävä aikaa. Liikunnalla on positiivinen vaikutus sekä henkisesti että fyysisesti. Kun nämä asiat ovat kunnossa, on työelämässäkin jaksaminen ja tehokkuus varmasti paremmalla tasolla, kuin jos ei harrasta liikuntaa lainkaan.
6. Käytät taukosi sosiaalisessa mediassa
Tauolla on tärkeää antaa kehon hieman latautua. Kun tarkastelet sosiaalista mediaa, eivät silmäsi ja mielesi pääse lepäämään, vaan kehon työtila jatkuu, jolloin latautuminenkaan ei onnistu. Tauot kannattaakin käyttää silmien lepuuttamiseen ja vaikka kehon venyttelyyn. Näitä voit tehdä yksin tai vaikka työkaverisi kanssa ja samalla sosialisoitua luonnollisesti.
SEURAA PERSONAL TRAINER PANKKIA SOMESSA!
Jotta pysyt parhaiten kartalla siitä, mitä Personal Trainer Pankin sivuilla tapahtuu, kannattaa PT-Pankkia seurailla Facebookissa, Instagramissa, Google+ -palvelussa ja Pinterestissä.