Tiesitkö, että vesimelonin siemenet ovat todella terveellisiä?

Vesimelonin siemenet

Vesimeloni on herkullinen hedelmä, josta usein päädymme poistamaan siemenet tavalla tai toisella. Siemenet kannattaisi kuitenkin syödä, sillä ne ovat terveellisiä ja niistä on keholle hyötyä.

Jotta vesimelonin siemenet voidaan hyödyntää, tulee ne joko murskata, kuivattaa tai esimerkiksi keittää ennen syöntiä. Siemeniä voi laittaa jonkin ruoan sekaan tai nauttia sellaisenaan, jos siltä tuntuu. Mikäli haluaa, voi siemenet myös pureskella vesimelonin syönnin yhteydessä.

Vesimelonin siementen terveysvaikutukset

Vesimelonin siemenissä on paljon kuituja, jotka auttavat muun muassa ruoansulatusta ja vatsaa toimimaan. Siementen väitetään auttavat myös taistelussa suoliston loisia vastaan, sekä niitä suositellaan potilaille, joilla on keltatauti. Lisäksi niistä voi olla apua korkeaan verenpaineeseen sekä sydänsairauksiin. Siemenet tukevat myös munuaisten ja virtsateiden toimintaa.

Mitä ravintoaineita vesimelonin siemenissä on?

Proteiini – Vesimelonin siemenissä on runsaasti proteiinia. Yhdessä 30,6 grammaa painavassa kupillisessa siemeniä on jo 61 prosenttia päivätarpeesta.

B-vitamiineja – Vesimelonin siemenet sisältävät useita B-vitamiineja. Yhdessä kupillisessa eli noin 2,5 desilitrassa siemeniä on B3-vitamiinia 19 prosenttia päivätarpeesta. B3-vitamiinin saanti  on tärkeää hermoston, ruoansulatuksen ja ihon terveyden kannalta.

Mineraalit ja hivenaineet – Siemenet sisältävät muun muassa magnesiumia, jota niissä onkin runsaasti. Yksi kupillinen sisältää 139 prosenttia magnesiumin päivätarpeesta. Vesimelonin siemenet sisältävät myös fosforia, rautaa, kaliumia, kuparia, mangaania ja sinkkiä.

Rasvoja – Yhdessä kupissa siemeniä on noin 51 grammaa rasvaa, joista 11 grammaa on tyydyttyneitä rasvoja ja loput ovat tyydyttymättömiä ja monityydyttymättömiä rasvoja sekä omega 6-rasvahappoja. Monityydyttymättömien rasvojen on todettu vähentävän kolesterolia ja omega 6-rasvahappojen vähentävän korkeaa verenpainetta.

Vesimelonin siemeniä kannattaa kuitenkin napostella kohtuudella, sillä yksi kupillinen siemeniä sisältää noin 600 kaloria.

SEURAA PERSONAL TRAINER PANKKIA SOMESSA!

Jotta pysyt parhaiten kartalla siitä, mitä Personal Trainer Pankin sivuilla tapahtuu, kannattaa PT-Pankkia seurailla FacebookissaInstagramissaGoogle+ -palvelussa ja Pinterestissä.

LivestrongHealthy Food Team

LUE MYÖS:

Wordpress Gallery Plugin Free