Mustikka on vähäkalorinen terveyspommi

Mustikan terveysvaikutukset

Mustikka on kotimainen marja ja sitä saa kaupasta ympäri vuoden. Mustikka sopii hyvin monien terveellisten aterioiden kylkeen. Se maistuu myös erittäin hyvältä sellaisenaan syötynä. Miksi et siis ottaisi tätä karhujenkin rakastamaa marjaa osaksi ruokavaliotasi?

Mustikasta ja sen terveysvaikutuksista puhutaan usein, mutta mitä vaikutuksia sillä todellisuudessa on? Seuraavat kohdat avaavat tämän sinisen marjan saloja hieman tarkemmin.

1. Mustikat ovat vähäkalorisia, mutta niissä on paljon ravinteita

Mustikasta noin 85 prosenttia on vettä ja yksi kupillinen eli noin 148 grammaa sisältää 84 kaloria.

2. Mustikoissa on rutkasti antioksidantteja

Antioksidantit ovat tärkeitä terveyden kannalta. Oma elimistömme muodostaa niitä ja niitä saa myös ruuasta, kuten mustikasta. Antioksidantit estävät soluissa tapahtuvaa hapettumisreaktiota.

3. Mustikat vähentävät DNA:n vahingoittumista

Mustikoiden sanotaan vähentävän DNA:n vahingoittumista. Tämän vuoksi mustikat voivat hidastaa ikääntymistä ja vähentää syövän riskiä.

4. Mustikat alentavat kolesterolia

Mustikat alentavat kolesterolia ja näin ollen myös pienentävät riskiä sydän- ja verisuonitauteihin sekä liikalihavuuteen.

5. Mustikat ylläpitävät aivotoimintaa ja saattavat parantaa muistia

Tutkimuksissa on saatu tuloksia sille, että mustikan sisältämä antioksidantti parantaisi ja ylläpitäisi paremmin aivotoimintaa. Tutkimuksen perusteella mustikkaa on myös mietitty lääkkeeksi Alzheimerin tautiin.

6. Mustikoista apua virtsatieinfektioihin

Karpalomehun tiedetään yleisesti olevan hyväksi virtsatieinfektioiden hoidossa. Mustikoiden sanotaan myös hoitavan virtsatieinfektioita mallikkaasti.

7. Mustikoista apua palautumiseen

Rankan ja hyvän treenin jälkeen lihakset kipeytyvät. Mitä paremmin palautuminen treenin jälkeen hoidetaan, sitä vähemmän aikaa lihakset ovat kipeinä. Mustikoiden sanotaan nopeuttavan palautumista.

148 grammaa eli yksi kupillinen mustikoita sisältää:

Kuitua 4 grammaa

C-vitamiinia 24% päivän saantisuosituksesta

K-Vitamiinia 36% päivän saantisuosituksesta

Mangaania 25% päivän saantisuosituksesta

SEURAA PERSONAL TRAINER PANKKIA SOMESSA!

Jotta pysyt parhaiten kartalla siitä, mitä Personal Trainer Pankin sivuilla tapahtuu, kannattaa PT-Pankkia seurailla FacebookissaInstagramissaGoogle+ -palvelussa ja Pinterestissä.

Authoritynutrition

LUE MYÖS: