Kun ajankäyttö on hallinnassa, jää aikaa liikunnalle

Ajankäytön hallinta

Vaikka kelit ovatkin viime päivinä suosineet, alamme olla kesän loppusuoralla. Monien lomat alkavat lähestyä loppuaan ja kiireinen arki koittaa niin työssäkäyville kuin opiskelijoillekin. Aikaa pitäisi riittää perheelle, työlle, opiskelulle, levolle, kaupassakäynneille, aamutoimiin ja tietenkin liikunnalle.

Vuorokauden tunnit eivät aina tunnu riittävän kaikkeen tarpeelliseen, jolloin asioita jää hoitamatta tai ne tulee tehtyä hätiköiden. Tämä aiheuttaa stressiä ja stressi taas lisää stressiä. On kuitenkin olemassa keinoja, joilla voit hallita aikataulujasi ja saada tärkeimmät asiat hoidettua.

Hyvin suunniteltu on puoliksi tehty

Asioiden aikatauluttaminen saattaa kuulostaa ajatuksena turhalta ja tylsältä, mutta siitä voi oikeasti olla paljonkin hyötyä! Useimmiten myöhässä olo johtuu siitä, ettei aikataulun hahmottaminen ole kunnossa. Klassikkolause “hyvin suunniteltu on puoliksi tehty” on täysin paikkansa pitävä, joten mikset toteuttaisi sitä arkielämässäsi ja suunnittelisi seuraavaa päivää valmiiksi jo edellisenä päivänä? Tulevaa voi muuttaa, mutta mennyttä ei.

Aikataulut kuntoon kynän ja paperin voimin

Ajatellaan, että menet töihin kello yhdeksäksi. Sitä ennen sinun tulee esimerkiksi syödä aamupala, käydä suihkussa, ulkoiluttaa koira ja liikkua työpaikallesi. Työpäiväsi loppuu kello 17 ja sen jälkeen sinun tulisi käydä kaupassa, syödä, ulkoiluttaa koira, käydä salilla ja ehtiä vielä ystäväsi kanssa elokuviin kello 21.00.

On aika kaivaa esiin kynä ja paperia ja kirjoittaa ylös edellä mainitut asiat allekkain siinä järjestyksessä, kun ne yleensä teet. Tämän jälkeen kirjoita tehtävien perään yläkanttiin arvioiden, kuinka kauan kussakin asiassa kestää. Tämän jälkeen laske minuutit yhteen, johon voit lisätä vielä 15 minuuttia ylimääräistä.

Aamu:

-aamupala 30min

-suihku ja meikkaaminen 60min

-koiran ulkoilutus 15min

-työmatka 30min

Yhteensä: 2 tuntia 15 minuuttia + 15 minuuttia on 2,5h

Jos haluat olla työpaikallasi kello yhdeksän sinun tulisi herätä ja aloittaa aamutoimesi kello 06:30.

Ilta:

Lähdet töistä kello 17 ja ystäväsi sinun tulisi nähdä kello 21.00

-työmatka 30min

-koiran ulkoilutus 45min

-kaupassa käynti 45min

-ruoanlaitto ja ruokailu 60min

-salilla käynti matkoineen 1,5h

-matka kotoa elokuvateatterille 15min

Yhteensä: 4 tuntia 45 minuuttia mikä tarkoittaa sitä, että aikautaulusi ylittyy 45 minuutilla. Mieti, mitä voit tehdä toisin tai nopeammin. Voitko tehdä päivän ruoat valmiiksi edellisenä päivänä, käydä kaupassa nopeammin esimerkiksi valmiin ostoslistan kanssa tai kenties käydä salilla työmatkasi yhteydessä.

Muista elää aikataulutontakin elämää

Kun olet aikatauluttanut päiväsi edellisenä päivänä, on sinulla aikaa ennakoida vastaavia aikataulun ylityksiä ja osaat varautua niihin suunnittelemalla päiväohjelmaa uudelleen. Myös jatkuva aikatauluttaminen ja paikasta toiseen juokseminen on stressaavaa, joten muista myös tehdä päivistäsi vähemmän kiireisiä aina, kun se on mahdollista.

Tarkoitus ei muutenkaan ole, että loppuelämäsi ajan aikataulutat jokaisen päiväsi etukäteen. Tällä tavalla omaa ajankäyttöä voi oppia hahmottamaan ja näin ollen myös tulevaisuudessa hallitsemaan.

Jokaisen päivät ovat erilaisia, joten suunnittelu on yksilöllistä. Edellämainitut ovat vain suuntaa antavia esimerkkitapauksia. Vinkkejä aamuihisi voit lukea artikkelista, jossa käsiteltiin miten päästä torkuttamisesta eroon.

Lopuksi vielä viisaita ja ytimekkäitä sanoja Arnold Schwarzeneggerilta:

SEURAA PERSONAL TRAINER PANKKIA SOMESSA!

Jotta pysyt parhaiten kartalla siitä, mitä Personal Trainer Pankin sivuilla tapahtuu, kannattaa PT-Pankkia seurailla FacebookissaInstagramissaGoogle+ -palvelussa ja Pinterestissä.

LUE MYÖS:

Wordpress Gallery Plugin Free