Elias Reijonen

Personal Training, Pääkaupunkiseutu,Turku

Personal Training, Pääkaupunkiseutu,Turku

Esittely:

Olen Turussa sekä Nurmijärven Klaukkalassa ja sen lähialueilla toimiva Personal Trainer. Tavoitteeni on auttaa ihmisiä pääsemään parempaan fyysiseen ja sitä kautta myös henkiseen kuntoon. Käytännössä tämä tarkoittaa asiakkaan edellytyksiin, tavoitteisiin ja elämäntilanteeseen pohjautuvaa lihas- ja kestävyyskunto- sekä liikkuvuusvalmennusta. Lisäksi tarjoan oikeita avaimia elämäntapa- ja ruokavaliomuutosten tekemiseen ja sitä kautta painon pudotuksen ja sen hallinnan mahdollistamiseksi ja helpottamiseksi.

Olivatpa lähtökohtasi ja tarpeesi ravinnon ja liikunnan suhteen mitkä tahansa, yhteydenotto minuun on ensimmäinen askel tavoitteidesi toteutumista kohti!

Koulutus/Kurssit:

– Suomen Kuntoliikuntaliiton (nykyinen Valo) Personal Trainer –koulutus (sis. Kuntosaliohjaajan Lisenssikoulutuksen, Fyysisen Kunnon Testauskurssin ja Ravitsemuskurssin). Kuntoliikuntaliiton kouluttamat PT:t saavat 40 maassa tunnustetun FISAF -sertifikaatin.

– Avoimen yliopiston Terveyden edistämisen ja terveystiedon, Liikuntalääketieteen (käynnissä) ja Ravitsemustieteen (käynnissä) Approt eli perusopinnot.

– 2012 syksyllä alkaneet kestävän kehityksen opinnot Turun ammattikorkeakoulussa. Tavoitteena valmistuminen ympäristösuunnittelijaksi vuonna 2016.

Palvelut:

Ruokavalioneuvonta

Ruokavalioneuvontaa voisi kuvailla elinikäiseksi sijoitukseksi, koska sitä ei yleensä tarvitse – harjoittelusta poiketen – muuttaa ja vaihdella, jotta se toimisi. Ohjeistamani ruokavalio koostuu jauheiden, pulvereiden ja patukoiden sijaan oikeista, laadukkaista ja täyttävistä ruoka-ainesta, jolloin lähtökohdat esimerkiksi laihdutuksen onnistumiselle ovat toista luokkaa kuin teollisilla valmisteilla. Ja koska tavoitteena on myös henkisen ja fyysisen hyvinvoinnin lisääminen, ei niillä ole joitakin poikkeustilanteita lukuun ottamatta tarvetta korvata kunnollisia aterioita.

Helpoiten ruokavaliomuutos onnistuu ruokapäiväkirjan täyttämisellä, koska sen pohjalta on helpompi ohjeistaa tarvittaviin muutoksiin. Neuvonta voi kuitenkin olla myös suurpiirteisempää keskustelua ravintoasioista.

Harjoitusohjelmat

Harjoitusohjelmiini eivät istuen, laitteissa suoritettavat, ns. eristysliikkeet (ellei asiakas tai hänen fyysiset rajoitteet sitä vaadi) juuri kuulu, vaan pääsääntöisesti liikkeiksi valitaan paljon lihaksia kerralla työllistäviä liikkeitä, jolloin ”isketään monta kärpästä yhdellä iskulla”; aikaa säästyy ja huomaamatta myös koordinaatio ja tasapaino kehittyvät. Tämä tehokkuus saavutetaan niin perinteisillä kuntosalivälineillä kuin mm. kahvakuulilla, omalla kehonpainolla tai vaikkapa voimistelurenkailla. Harjoitusohjelma voi olla myös liikkuuvuuden ja notkeuden lisäämiseen tähtäävä.

Yhteisharjoitukset

Yhteisharjoitukset ovat pääasiassa – varsinkin asiakassuhteen alussa – ohjeistusta ja opastusta oikeisiin liiketekniikoihin, jolloin liikkeet tulee suoritettua turvallisesti ja tehokkaasti.

Kun liikkeet alkavat olla hallussa, muuttuu valmentajan rooli enemmän tsemppaavaksi tai jopa käskyttävämmäksi ja viimeisissä toistoissa avustavaksi – jos asiakas niin haluaa.

Jälleenmyynti

Ateriankorviketuotteet eivät siis ole mielestäni järkevin mahdollinen tapa tavoitella terveyttä ja painonpudotusta. Joillakin lisäravinteilla on kuitenkin paikkansa hyvin koostetun perusruokavalion lisänä ihan tavallisella kuntoilijallakin. Ja mitä enemmän harjoittelee, sitä perustellumpaan on ottaa käyttöön muitakin lisäravinteita. Hinnastosta löytyykin nettikaupat, joista löytyy lisäravinteet, luontaistuotteet ja harjoitusvälineet vaativammankin “hifistelijän” tarpeisiin – alle jälleenmyyjähintojen ja/tai ilman toimituskuluja.

Hinnasto:

Tuntiveloitus, 60min (yhteisharjoitukset ja muut tapaamiset) – 40 €

Harjoitusohjelmat, 2kk → (lihas- ja kestävyyskunto- sekä kehonhuolto-ohjelmat) – alk. 30 €

Ruokavalioneuvonta (ruokapäiväkirjan analysoinnit ja yleinen ohjeistus kirjallisesti sekä suullisesti) – alk. 20 €

Testit:
Lihasominaisuus- ja liikkuvuustesti (a. voimatasosta ja tavoitteista riippuen eri menetelmät ja liikkeet lihasten voiman, kestävyyden ja räjähtävyyden mittaamiseen, b. nivelten ja lihasten liikkuvuuden ja notkeuden mittaaminen eri liikkein) – 30 €

Kestävyyskuntotesti (kuntotasosta riippuen Cooper (12min juoksutesti) tai UKK -kävelytesti, sekä Polarin sykemittarilla, levossa tehtävä kuntoarvio) – 20 €

Kaikki hinnat sisältävät ALV:n (24%). Mahdollisista kilometrikorvauksista, valmentajan harjoituspaikkamaksuista yms. sovitaan erikseen.

Kielet:

Suomi ja englanti

Yhteystiedot:

Elias Reijonen

050 3719645

elias.reijonen@eliasports-fitness.fi

Kotisivut